Bilgilendirme

Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini buldu

Bu yıl 9.’su düzenlenen, Türkiye’nin ilk ve tek çevre temalı kısa film etkinliği olan Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali, 27 - 30 Nisan 2011 tarihleri arasında Yalova Belediyesi katkılarıyla gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen festival kapsamında yapılan “YÜRÜYEN KÖŞK” ULUSAL ÇEVRE KISA FİLM YARIŞMASI’NDA ödüller törenle sahiplerine verildi.

ONUR ÜDÜLLERİ VERİLDİ

Her yıl verilen ÇEVRE VE SİNEMA ÖDÜLLERİNİN bu yılki sahipleri, çevre ve sinemaya katkılarından dolayı; Hayrettin Karaca, Oyuncu Gülsen Tuncer ve Yönetmen Engin Ayça oldu.

FİLM ÖDÜLLERİ

Seçici Kurul üyeliklerini; Binnur FEYİZLİ (Tv Yapımcısı-Yönetmen), Ediz HUN (Sinema Sanatçısı), Hale SOYGAZİ (Oyuncu), Hayri ÇÖLAŞAN (Görüntü Yönetmeni), Sadi ÇİLİNGİR (Sinema Yazarı), Üstün ASUTAY (Tiyatro Sanatçısı), Vural ÇAVUŞOĞLU (Yapımcı-Yönetmen)’nun yaptığı film yarışmasında aşağıdaki filmler ödüle değer bulundu

KURMACA DALI

1. lik ödülü:  BALIKÇI (Yönetmen:Selçuk Ataman)
2. lik ödülü: MOTION PICTURE (Yönetmen:Gökhan Bulut)
3. lük ödülü: BİR ŞANS DAHA (Yönetmen:Aytek Can)

BELGESEL DALI

1. lik ödülü:  SUYUN ÖYKÜSÜ: BURDUR GÖLÜ (Yönetmen:Nurten Şalıkara)

2. lik ödülü: KANIMIZI VERİRİZ, SUYUMUZU VERMEYİZ (Yönetmen:Cihat Bilen)

3. lük ödülü: KAĞITÇI (Yönetmen:Neriman Eldem)

CANLANDIRMA DALI

En iyi film: VOL (Yönetmen:Hüseyin Bulut)


MURAT ŞENER ÖZEL ÖDÜLÜ:

CANGA  adlı çalışması ile Nedim Gürses

ÖZEL GÖSTERİMLER

Bu yıl festival için, kendi konularında Türkiye’de ilk oluşturan 2 ayrı özel program da hazırlandı.

“Çevre ve Çocuk”: İlköğretim öğrencilerine yönelik, çevre temalı eğitici ve eğlendirici kısa filmlerden oluşan FIRTINA ÇOCUKLAR-LİMBO serisinin ilk 5 bölümü 2 ayrı programla gösterime alındı.

“Çanakkale ve Nusret” Yönetmenliğini Vural Çavuşoğlu’nun yaptığı, Çanakkale Deniz Savaşları ve Nusret gemisinin konu edildiği 23 dk. lık belgesel film Festivalin ödül töreni öncesi izleyicilerle buluştu.

AYRINTILI BİLGİ VE GÖRSELLER İÇİN:

ÇEVRE FİLM

İncirli Cad. Bağlarbaşı Apt. No:54/9 Bakırköy- İstanbul

www.cevrefilm.org

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

O212 660 81 24